Over ijssel

Wij zijn IJssel, aangenaam

Wij zijn IJssel, het technische brein achter bekende producten. Wij ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren productieprocessen voor onze opdrachtgevers, onze partners. 

Dat doen we al sinds 1993 en naar tevredenheid van Nederland’s mooiste bedrijven met dito productieprocessen. Van Heineken tot Scania. Inmiddels zijn we met 500 collega’s, stuk voor stuk gedreven technici. 

Met een passie voor techniek en kennis van de laatste innovaties maken wij productiebedrijven meetbaar beter. Smart Industry; daar zorgen wij voor.

Onderhoud door IJssel Technologie

ONZE GESCHIEDENIS

Voor het verhaal van IJssel nemen we je mee naar begin jaren ‘90. Naar de Scania fabriek in Zwolle om precies te zijn...

Ruim 25 jaar na de opening door Prins Bernhard, rollen in Zwolle ‘s werelds beste trucks van de band. Het productieproces is zó goed ingeregeld dat het idee ontstaat om de technische expertise beschikbaar te maken voor andere fabrikanten.

En zo wordt in 1993 een apart team van 25 technisch specialisten gevormd. Het krijgt een eigen pand aan de IJssel. De rivier, met haar onophoudelijke flow, dient als inspiratiebron voor de naam van het nieuwe bedrijf.

IJssel groeit daarna uit tot een onafhankelijke, innovatieve en gewilde partner voor bedrijven in vooral de maakindustrie, foodindustrie en procesindustrie. En Scania? Dat wordt een van de vele trouwe klanten.

HOU JIJ VAN TECHNIEK?

Wie houdt van techniek en innovatie haalt er z’n hart op. 

We zijn de afgelopen decennia gegroeid van 25 naar 500 collega’s. Van allround monteurs tot werkvoorbereiders en van maintenance engineers tot technisch bedrijfskundigen. Ook gingen we van 1 naar 8 vestigingen. Maar groeien doen we niet om het groeien. Zo zit ons bedrijf niet in elkaar, daarvoor zijn we te nuchter. Nee, wij groeien alleen als het kan; als de markt daar om vraagt.

Maar juist met die vraag zit het wel goed. Niet dankzij uitgekiende marketing, maar door simpelweg kwaliteit te leveren. Zo werken we nu al jaren voor de mooiste merken met dito productieprocessen; van Heineken tot Tata Steel en van Douwe Egberts tot Batavus en Nedmag. Wie houdt van techniek en innovatie haalt er z’n hart op.

BENIEUWD NAAR DE BESTE VACATURE VOOR JOU?

bEKIJK ONS OVERZICHT VAN MEEST ACTUELE VACATURES

WERKEN BIJ IJSSEL

Wie hier eenmaal werkt, heeft weinig reden om weg te gaan. 

Leuk is ook dat er nog steeds collega’s van het eerste uur bij ons werken. Ook dat tekent ons bedrijf; wie hier eenmaal werkt, heeft weinig reden om weg te gaan. Dat zit ‘m in verschillende dingen. 

Allereerst onze bedrijfscultuur. Die is open, eerlijk, informeel - onze directeur loopt het liefst in een overhemd - en gebouwd op vertrouwen, vrijheid en ruimte. Ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling - wij bieden je graag een opleiding aan - maar ook ruimte binnen je eigen werkzaamheden. Die ruimte is geweldig, mits je met dat eigenaarschap kunt omgaan, dat wel.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de afwisseling die je bij ons ervaart. Afwisseling in werkzaamheden, technieken maar ook projecten. Voor veel technici is dat het summum, maar voor sommigen een kriem. Want wil je het liefst jaar in jaar uit hetzelfde werk doen, dan is IJssel niet jouw bedrijf. Zo is het ook.

alles voor onze opdrachtgevers

Werken voor opdrachtgevers vanuit een multidisciplinair team 

Voor de meeste opdrachtgevers werken we op projectbasis. Vaak zijn dit langdurige projecten voor meerdere dagen in de week, waarbij jij met IJssel-collega’s een multidisciplinair team vormt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld 2 dagen in de week bij Batavus werkt, 2 dagen bij Douwe Egberts en 1 dag vanuit onze vestiging in de buurt. 

Onze vestigingen zijn jouw uitvalsbasis. Dat is fijn, want je kunt er gefocust werken aan oplossingen voor jouw opdrachtgevers en gebruik maken van de expertise van andere IJssel-collega’s. En gereedschap? Dat is geen discussiepunt. We zorgen ervoor dat je altijd en overal over het beste materiaal kunt beschikken. Iets kapot? Dan heb je het morgen nieuw.

Bouwen, onderhouden & verbeteren

Bouwen, onderhouden en verbeteren van productieprocessen op basis van de nieuwste technieken 

Ja, met de randvoorwaarden zit het wel goed bij IJssel. Dat moet ook, want dat is nodig voor wat we doen en waar we voor staan: het bouwen, onderhouden en verbeteren van productieprocessen op basis van de nieuwste technieken. Smart industry. Wij maken productiebedrijven écht beter, en dus concurrerender. Dat doen we met goed materiaal en handige handen, maar bovenal met een passie voor techniek en state-of-the-art kennis van smart industry.

Met technische innovaties en optimale processen is de Nederlandse maakindustrie opgewassen tegen internationale concurrentie. Daar zijn wij van overtuigd. En het is prachtig om daaraan bij te dragen. Help jij mee? .

Onze kernwaarden

INNOVATIEF

Wij zijn creatief, ondernemend en toekomstgericht. 

DUURZAAM

Wij hebben oog voor mens en milieu en streven naar duurzame relaties.

CONTINUE VERBETEREN

Dit is ons DNA. Wij focussen altijd op in- en externe verbetering volgens het IJssel model

PERSOONLIJK

Wij hebben een toegankelijke en open cultuur, met veel ruimte voor menselijk aandacht.

SAMEN

Wij streven naar de beste resultaten, deze behalen we altijd door oog voor elkaar en onze omgeving te hebben.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!