De werkplek van Stefanie - maintenance engineer

De werkplek van Stefanie als maintenance engineer - Werken bij IJssel

Door IJssel Technologie

12-10-2022

Stefanie werkt via IJssel bij Kikkoman Foods Europe BV, een sojasaus fabrikant in Sappemeer. Haar project bestaat uit het implementeren van het ERP-systeem Ultimo waarvoor ze de fabriek in kaart brengt en alle data gereedmaakt voor implementatie. Ook stelt ze onderhoudsplannen op. Het nieuwe systeem zal eraan bijdragen dat er meer zicht komt op tekortkomingen in de fabriek en het onderhoud in de fabriek beter planbaar wordt. 

Continue focus op optimale fabrieksprestaties

Als maintenance engineer heeft Stefanie continu de focus op optimale prestaties van de fabriek. Planbaar onderhoud draagt daar bijvoorbeeld aan bij zodat de kwaliteit van zowel machine als product gewaarborgd blijft. Correctieve onderhoudstaken worden beperkt en de monteurs krijgen meer rust en overzicht. Een functie waarbij ze alle vrijheid krijgt zelfstandig te werken, maar ook nauw samenwerkt met andere maintenance engineers. Stefanie: "In Veendam werken we in een leuk team van maintenance engineers die allemaal kennis en ervaring hebben op verschillende gebieden. Ik kan dus altijd op iemand terugvallen."

Als vrouw werkzaam in de technische 'mannenwereld'

Stefanie: "Het is toch wel een mannenwereld waar ik in werk, daar moet je als vrouw mee om kunnen gaan. De communicatie is zeer direct maar ik vind dat juist prettig. Ik werk nauw samen met de monteurs in de fabriek, dat is de beste manier om de kennis in de fabriek door te vertalen naar een werkend onderhoudsconcept in Ultimo. Ik ervaar geen hinder van het hebben van voornamelijk mannelijke collega's, maar ik zou het wél leuk vinden als er meer vrouwen op technische functies als deze te zien zijn. Dit zorgt namelijk voor dynamiek en een betere balans in een team. Diversity is key!"

'IJssel is een werkgever die overal voor open staat.'

Stefanie: "Bij IJssel is in overleg alles mogelijk. Het volgen van een cursus of opleiding kan altijd, er is ruimte voor samenwerking en IJssel hecht waarde aan de mening en inzichten van collega's. Bevalt het even niet en moet het anders, dan denkt IJssel mee over een alternatief. Dat geldt bijvoorbeeld voor een gezonde werk-privé balans. Wat nog een groot voordeel is, is dat werken bij IJssel nooit saai wordt. Want of je nu het liefst voor lange tijd op dezelfde plek zit of juist regelmatig wil switchen: bij IJssel kan dat door de verschillende vragen van verschillende opdrachtgevers. Voor elke maintenance engineer ligt er dus wel een geschikte uitdaging klaar. IJssel is als werkgever divers, technisch uitdagend, innovatief en gedreven."

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!