Werken bij IJssel als maintenance engineer

Werken als maintenance engineer bij IJssel

Als maintenance engineer ben je verantwoordelijk voor optimale productie-installaties in de fabrieken. Jij weet wat er nodig is om de productie optimaal te laten werken.

Goede productieprocessen. Grote merken nóg beter maken.

Jouw technische hart maakt een sprongetje; nog nooit waren er zo weinig storingen als afgelopen maand. Jouw onderhoudsconcept werkt! Daar profiteert het hele bedrijf van. Trots stap je de auto in. Wat is het toch mooi om goede productieprocessen nóg beter te maken. Onderweg naar huis denk je aan de volgende stappen om het productieproces van de klant te optimaliseren. Je handen jeuken, want als maintenance engineer zie je altijd ruimte voor verbetering.

Werken bij IJssel als maintenance engineer ...

is werken op projectbasis voor één of meerdere opdrachtgevers.

is analyseren, implementeren en optimaliseren totdat jij tevreden bent.

is communiceren met alle lagen in een organisatie.

is elke keer weer een andere klus die op jouw lijf geschreven is.

De werkplek van Stefanie, maintenance engineer

Als maintenance engineer bij Kikkoman Foods Europe BV, is Stefanie verantwoordelijk voor het gereedmaken van alle data voor de implementatie van een nieuwe ERP-systeem. Ook maakt ze onderhoudsplannen die bijdragen aan de prestaties van de machines. Dit geeft rust en overzicht voor de monteurs en de kwaliteit van de machines en producten die ermee gemaakt worden blijven zo gewaarborgd. 

Daarbij voorkomt het ook nog eens correctieve onderhoudstaken. Stefanie wisselt haar taken af tussen werken achter de computer en fysieke controles in de fabriek. Zo houdt ze haar werk afwisselend. Ze werkt nauw samen met andere maintenance engineers, maar ook met monteurs. IJssel is voor Stefanie een werkgever die overal voor open staat.

De werkplek van Martin, maintenance engineer

Na eerder werkzaam te zijn geweest als allround monteur en hoofd technische dienst werd Martin de kans geboden om zich te ontwikkelen als maintenance engineer. Die kans greep hij aan. Naast zijn functie volgt hij een studie om zich ook theoretisch verder te ontwikkelen op dit vlak. Martin begon meteen met een groot project bij Cordial in Winschoten. “Ze wilden de hele fabriek in kaart gebracht hebben en alles moest verwerkt worden in Ultimo, een ERP-systeem. Voor mij een fantastisch project om mee te beginnen

Voor wie en met wie werk je

Als maintenance engineer voor IJssel werk je op projectbasis voor één of meerdere van onze partners. Vaak zijn dit langdurige projecten voor meerdere dagen in de week waarbij je op locatie samenwerkt met andere IJssel-collega’s, zoals monteurs, werkvoorbereiders en bedrijfskundigen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je 2 dagen in de week bij - pak ‘m beet - Batavus werkt, 2 dagen bij Douwe Egberts en een dag vanuit 1 van onze 6 vestigingen. Met de opdrachtgever varieert ook de technische installatie waaraan je werkt.

Werken als maintenance engineer

IJssel. Wie houdt van techniek en innovatie haalt er z’n hart op.