De werkplek van Marcel - allround verspaner

De werkplek van Marcel als allround verspaner - Werken bij IJssel

Door IJssel Technologie

06-12-2022

Marcel vindt zijn werk als allround verspaner in de werkplaats van Veendam al 15 jaar fantastisch. Dat zit hem in de werksfeer en in de veelzijdigheid van IJssel. Voor iemand met technisch inzicht - Marcel sleutelde vroeger zelf ook al aan zijn brommers - is IJssel volgens hem dé ideale werkgever. Zijn werk is zijn hobby.

Door toegenomen werk onmisbaar in de werkplaats

Toen Marcel begon in 2007 werkte hij ook als monteur in de buitendienst. Inmiddels is het draaiwerk dusdanig toegenomen dat Marcel als allround verspaner - ook wel machinedraaier - niet meer gemist kan worden. Marcel bewerkt metaal op zowel conventionele (handmatig) als machinale wijze. Samen met twee collega 'verspaners' werkt hij in een aparte ruimte in de werkplaats, maar de verspaners werken nauw samen met de andere collega's in de werkplaats.

'Je hoeft niet alles te weten maar je kunt wel alles leren'

IJssel blinkt voor Marcel uit als sociale werkgever. Er is persoonlijke aandacht, ook op privégebied. Marcel: 'Voor IJssel is het belangrijk dat ik goed in mijn vel zit. Is er thuis iets, dan denkt IJssel mee over een oplossing. Maar ook op het gebied van kennis is IJssel ondersteunend. Je hoeft niet alles te weten maar je kunt wel alles leren; van collega's - want IJssel is heel veelzijdig - of anders middels een opleiding, dat is altijd mogelijk. Zo word ik op diverse manieren gewaardeerd en voelt mijn werk als een hobby die ik niet alleen, maar samen met mijn collega's uitoefen.'

Waar blijven de jonge technisch specialisten?

Ook bij IJssel merken ze dat jongeren steeds minder snel de weg naar de werkplaats vinden. Dat is jammer want er is werk genoeg voor extra collega's. Als werkgever heeft IJssel jongeren die net van school komen veel te bieden. Wel is technisch inzicht en leergierig zijn een belangrijke basis. Marcel: 'Alles valt te leren, vooral bij IJssel. Maar niet iedereen heeft een passie voor techniek wat wel heel belangrijk is in ons vak. Voor iemand met technisch inzicht die graag wil leren is IJssel echt de werkgever waar je wil beginnen en misschien wel nooit meer weggaat. We kunnen bij IJssel alles maken, de beloning is goed en de positieve werksfeer allesbepalend. Tegen elke jongere met een hart voor techniek zou ik willen zeggen: ervaar het vak eens bij IJssel. Je wil nooit meer anders!'

Volg jij een technische MBO-opleiding? Of je nou mechanische techniek, machinebouw of verspaningstechniek doet: je kunt in ons veelzijdige bedrijf terecht voor een stage of werkplek.

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!