Collega aan het woord: Martin Meinders, Maintenance Engineer bij IJssel

Door IJssel Technologie

07-05-2020

Werken bij IJssel. Hoe is dat? We spraken met Martin Meinders, sinds januari 2020 werkzaam als Maintenance Engineer bij IJssel. Hij vertelt o.a. over de mooie manier waarop hij in contact kwam met IJssel Technologie.

Martin is sinds januari 2020 werkzaam als Maintenance Engineer bij IJssel. Na eerder werkzaam te zijn geweest als allround monteur en hoofd technische dienst werd hem begin 2020, door IJssel, de kans geboden om zich te ontwikkelen als Maintenance Engineer. Naast zijn dagelijkse praktische werkzaamheden als Maintenance Engineer volgt hij tevens een studie om zich ook theoretisch verder te ontwikkelen op dit vlak. Maar laten we beginnen bij het begin.

 

Hoe ben jij bij IJssel terecht gekomen?

"Ik was al een tijdje aan het zoeken naar een nieuwe utidaging maar kon niet direct iets passends vinden. Tijdens een dorpsfeest in mijn woonplaats kwam ik, onder het genot van een biertje, in contact met Daniel Gritter. Hij heeft mij verteld over IJssel en ik werd hier erg enthousiast van. Daniel heeft snel daarna voor mij een kennismakingsgesprek geregeld om te kijken of IJssel mij iets passends kon bieden. Dit is zeker gelukt"

Wat houden jouw dagellijkse werkzaamheden bij IJssel in?

"Vanaf mijn start bij IJssel werk ik aan een groot en mooi project bij onze klant Cordial in Winschoten. Zij willen de hele fabriek in kaart gebracht hebben en alles verwerkt hebben in Ultimo. Voor mij is dit een fantastisch project om mee te starten als Maintenance Engineer. Ik leer de processen kennen, doe FMECA studies, bedenk tag-nummering en maak boomstructuren. Alles met als doel om het onderhoudsbeheersysteem goed te laten functioneren. Daarbij ben ik nauw betrokken bij diverse verbetertrajecten en overige technische zaken."

Wat vind jij leuk aan jet werk? en aan IJssel als werkgever?

"Ik kan in mijn functie en bij IJssel snel stappen maken. Ik volg een opleiding die mij aangeboden wordt door IJssel en kan alles wat ik leer direct in praktijk toepassen bij onze klant. Daarnaast kan ik mijn kennis vanuit mmijn vorige functies als allround monteur en hoofd technische dienst goed gebruiken in deze functie. Ik merk ook dat Cordial hier gebruik van maakt en over vele zaken graag even met mij spart." 

"Ik vind het erg fijn aan IJssel dat ze altijd bieden wat ik nodig heb. Alle tools die nodig zijn ontvang ik dezelfde week. Zowel soft- als hardware, maar ook opleidingen, PBM's, kleding en andere zaken. De cultuur bij IJssel is erg open, ik kan bij iedereen terecht voor vragen en ik ben altijd welkom op andere locaties"

Zijn er ook minder leuke dingen aan je werk?

"Overal is weleens iets. Maar ik zorg ervoor dat ik altijd een oplossing bedenk zodra iets minder leuk is. Bij IJssel heb ik nog geen dingen kunnen ontdekken die ik echt niet leuk vind"

Wat zijn voor jou de grote voordelen van werken bij IJssel?

"Bij IJssel zit enorm veel technische kennis en deze kennis wordt op verschillende manier erg goed met elkaar gedeeld. Op deze manier tillen we ons niveau continu naar een hoger plan. Dit is goed voor onze klanten, voor ons zelf en natuurlijk ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling."

Tot slot, hoe zou jij IJssel als werkgever omschrijven?

"Ik zie IJssel als een super werkgever die ik iedere techneut zou aanbevelen"

 

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden als Maintenance Engineer bij IJssel Technologie? Bekijk onze vacatures  op dit gebied of neem eens vrijblijvend contact  op om kennis te maken.

Meer informatie over Maintenance Engineering bij IJssel vind je op deze pagina

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!