De werkplek van Fabian - werkvoorbereider

De werkplek van Fabian als werkvoorbereider - Werken bij IJssel

Door IJssel Technologie

25-10-2022

Fabian was elders werkzaam in de technische verkoop. Daar werd niks geproduceerd maar die behoefte was er wel. Toen Fabian hoorde van de technische productie bij IJssel, waar álles wordt gemaakt waar de klant om vraagt, maakte hij de overstap naar IJssel als werkvoorbereider op locatie Zwolle.

Van gestructureerde nieuwbouwprojecten tot ad-hoc reparaties en onderhoud

"Mijn functie als werkvoorbereider is veelzijdig. Ik denk mee in de ontwerpfase waarbij ik ook de voorcalculatie doe. In het realisatieproces komen daar planning en de inkoop van materialen bij. Daarnaast doet IJssel voor een groot aantal klanten onderhoud en ad-hoc reparatieklussen. Hierbij is het mijn uitdaging om de benodigde onderdelen zo snel mogelijk bij de monteur op locatie te krijgen. De betrokkenheid is groot en de samenwerking met collega’s vanuit verschillende disciplines maakt dit werk zo mooi. Het is een veelzijdige baan die op mijn lijf geschreven is: mechanische techniek zit in mijn hart en nieren."

IJssel als werkgever: alles is mogelijk

"Wat zo leuk is aan IJssel, is dat ze nooit nee verkopen aan een klant. Ook als het gevraagde product niet eerder gemaakt is zorgt IJssel dat ze het voor elkaar krijgen; dat maakt IJssel tot een zeer uitdagende werkgever waar letterlijk alles mogelijk is. Dat weten klanten en dat weten wij als collega's. Dat geeft een hele fijne werksfeer. Ik ken veel verschillende bedrijfsstructuren, maar die van IJssel steekt er voor mij bovenuit. Ze gaan ver voor kwaliteit, afwerking en een goede werkmentaliteit. Volgend jaar gaat mijn collega werkvoorbereider bijvoorbeeld met pensioen, maar die werkt mij nu al in zodat ik in een vroeg stadium zijn werk kan overnemen. Dat werkt heel goed. Ik hou ervan als er zo ver vooruit gedacht wordt. Het geeft rust."

IJssel is een snoepwinkel voor technici

"Hou je van techniek en mechanisatie en maak jij graag dingen? Dan is IJssel dé werkgever voor jou. Technici kunnen er instappen op verschillende niveaus en zelf ontdekken wat goed bij hun past. Als werkvoorbereider ben ik nauw betrokken bij de werkplaats maar onderhoud ik ook het contact met de klant. Een veelzijdige functie. Ik verwacht hier niet snel op uitgekeken te zijn, maar het geeft wel rust te weten dat er binnen IJssel genoeg andere plekken voor mij zijn als dat wel zo is. 

 

 

 

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!