Collega aan het woord: Daan Brinks over zijn introductiedag bij IJssel

Door Daan Brinks

23-01-2020

Hoi, ik ben Daan Brinks. Sinds oktober 2019 ben ik onderdeel van het team van IJssel. Ik heb fantastische eerste weken gehad en heb inmiddels een goed beeld van deze mooie club. Dit beeld is na de introductiedag van dinsdag 28 januari nog een stuk beter geworden. Ik ben onderdeel geworden van een fantastisch en innovatief bedrijf. Dit werd tijdens deze nogmaals bevestigd. Voor IJssel ben ik werkzaam als Projectmanager HR en ben ik verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe mensen voor IJssel. 

De introductiedag van IJssel wordt ieder kwartaal georganiseerd voor nieuwe medewerkers van IJssel. Het doel van deze dag: nieuwe mensen meenemen in de historie en vooral de toekomst van IJssel.

Na een korte inleiding door Sjoerd van der Aa en Gerko Katgert werden we opgedeeld in groepen voor het interactieve programma. Via het interactieve programma leerden we de drie peilers (Smart Production, Smart Maintenance en Smart People) van IJssel kennen en door het dynamische karakter van de dag leerden we direct onze nieuwe collega's kennen. Voor mij ligt de kracht altijd in samenwerking. Dat is precies waar we bij IJssel goed in zijn. Door de samenwerking tussen de bv’s van IJssel op te zoeken zijn wij in staat om op verschillende manieren de concurrentiepositie van onze klanten te verbeteren. Deze samenwerking was een belangrijk item tijdens de introductiedag.

Samengevat was de introductiedag een prettig moment om op een goede en laagdrempelige manier kennis te maken met de organisatie en je collega's. Ik ga mijn toekomst bij IJssel dan ook met erg veel vertrouwen tegemoet. 

 

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!