De werkplek van Martin - maintenance engineer

De werkplek van Martin als maintenance engineer - Werken bij IJssel

Door IJssel Technologie

11-10-2022

Na eerder werkzaam te zijn geweest als allround monteur en hoofd technische dienst werd Martin de kans geboden om zich te ontwikkelen als maintenance engineer. Die kans greep hij aan. Naast zijn functie volgt hij een studie om zich ook theoretisch verder te ontwikkelen op dit vlak. Martin begon meteen met een groot project bij Cordial in Winschoten. “Ze wilden de hele fabriek in kaart gebracht hebben en alles moest verwerkt worden in Ultimo, een ERP-systeem. Voor mij een fantastisch project om mee te beginnen.”

Een dorpsfeest was de aanleiding om te werken bij IJssel

Martin was al enige tijd op zoek naar een nieuwe, technische uitdaging. Hij kon niets passends vinden, maar toen hij op een dorpsfeest in contact kwam met Daniel die vertelde over zijn werk bij IJssel, werd hij enthousiast. "Daniel heeft snel daarna een kennismakingsgesprek geregeld om te inventariseren of IJssel een passende functie voor mij had. Dat bleek het geval te zijn; voor een techneut zoals ik is IJssel een ideale werkgever. Ik werk nu sinds januari 2020 als maintenance engineer voor Cordial in Winschoten" aldus Martin.

Wat houdt je werk als maintenance engineer in?

Martin legt uit. "Cordial wil de hele fabriek in kaart gebracht hebben voor het ERP-systeem Ultimo. Ik ondersteun dit hele proces door de processen eerst te leren kennen, FMECA studies te doen en vervolgens tag-nummering te bedenken en boomstructuren te maken. Alles om het onderhoudsbeheersysteem zo goed mogelijk te laten functioneren. Ik ben betrokken bij verbetertrajecten en alle technische zaken zodat er optimale productie kan worden behaald."

Doorontwikkelen in technische functies

In vorige functies werkte Martin als monteur en hoofd technische dienst. Zo heeft hij de techniek geleerd en dat is in zijn vak als maintenance engineer heel waardevol. Martin: "Ik kan mijn kennis uit deze functies goed gebruiken en ik merk ook dat Cordial over technische zaken graag met mij spart vanwege mijn achtergrond. Ik vind het leuk om nu de engineering van de techniek te leren, voor mij is dat een mooie vervolgstap. Bij IJssel is er volop mogelijkheid om door te ontwikkelen in technische functies omdat er voor zoveel diverse opdrachtgevers gewerkt wordt met elke keer een andere uitdaging. Als techneut kan je bij IJssel als werkgever je hart ophalen" aldus Martin.

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!